PETNEHÁZA Heti foglalkozás 7

2014. március 11-én megtartott délutáni foglalkozáson Móra Ferenc Három Matyi című novelláját dolgoztuk fel. Ezt a történetet a csoport minden tagja olvasta már, így videón néztük meg az ebből készült jelenetet.

A felsős gyerekek az elején mosolyogva nézték a szerintük alsósoknak készült filmet. Majd fokozatosan komolyodtak el a történet előrehaladása során.

A film megtekintése után megfogalmazódott, hogy mennyire másként látnak most sok mindent, mint egy-két évvel korábban. „Rossz volt látni, hogy senki sem akarja, hogy Matyi mellé üljön le.” Fogalmazta meg Oláh Regina. Sokan észrevették, Gergő bátortalan kézjelzését, amivel maga mellé invitálja Matyit.

Meghatotta őket az a segítőkészség, amit a filmben láttak. „Itt mindenki elég szegény, és mégis segítenek annak a társuknak, aki állapota miatt nem tud hazamenni ebédelni.”- Jegyezte meg Vidoven Inez.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>