KULTURÁLIS PROGRAM 6 – BAKOS-KISS GÁBOR – PETNEHÁZÁN ÉS RUDABÁNYÁN

PETNEHÁZA

A Petneházy Dávid Általános Iskolában szeptember 26-án került sor az új tanévben az első, sorban a hatodik kulturális programra. Régi ismerősként köszöntöttük Bakos – Kiss Gábor művész urat, hiszen találkoztunk már vele: júniusban itt az iskolában , és Zánkán a nyári táborban is. Közvetlen, humoros egyéniségével, és gyönyörű hangjával újra elvarázsolt bennünket.

A program fényét emelte, hogy a rudabányai testvériskolánk tanulói is részt vettek a koncerten, mivel éppen ezen a napon látogattak el hozzánk.

A szebbnél szebb dalok, musical – részletek nagyon tetszettek a népes gyerekközönségnek, lelkesen énekeltek együtt az előadóval. Nem kevésbé az elhangzott versek is.

Egyik tanulónk (Balogh Mihály 7.osztály) arra is lehetőséget kapott, hogy pódiumra álljon a művész úrral egy rövid közös produkció erejéig.

A gyerekek sajnálták, hogy hamar véget ért a koncert. A művész urat meghívtuk, hogy tartson velünk a személyes találkozó programjaiban, de erre sajnos nem volt ideje.

 

RUDABÁNYA

Bakos-Kiss Gáborral nem először találkozunk már. Vendégünk volt júniusban, ott volt velünk a zánkai tábor ideje alatt, és most ismét ellátogatott hozzánk, hogy csodálatosan énekelt dalai mellé szívének kedves verseit is átadja nekünk.

A komoly, mély tartalmakat hordozó József Attila és Radnóti Miklós költemények mellett helyet kapott a humor is Romhányi József Kukac sors c. verse által, ott volt a játékosság Weöres Sándornak köszönhetően, és Kosztolányi révén  még a szerelem is mellénk kuporodott egy kis időre.

Az előadás során elhangzó A csitári hegyek alatt c. népdalt már Zánkán is hallhattuk, de a hatás ezúttal sem maradt el.

Breuer Andrea:” Láttam, hogy tanárnő most is elérzékenyült, ahogy a Balatonon is. Nagyon szép ez a dal, remélem, ének órán mi is meg fogjuk tanulni!”

Váradi Norbert: „Nagyon örülök, hogy Romhányi verset is hallottunk ma a művész útról, mert a tavalyi szavalóversenyen én is tőle mondtam el egy remek kis verset Ez is nagyon tetszett!”

 

Rudabányai képek

 

 

 

Petneházi képek

2 Responses to “KULTURÁLIS PROGRAM 6 – BAKOS-KISS GÁBOR – PETNEHÁZÁN ÉS RUDABÁNYÁN

  • Jó napunk van ma! Koncert is volt, vendégeink is vannak! Szívesen hallgattam volna még az előadó énekét.

  • :Nagyon tetszettek az énekek is, de örülök, hogy újra hallhattam a Kukac – sors című verset. Nagyon jó, ahogy a művész úr előadja.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>