KULTURÁLIS PROGRAM 8 – GERENDÁS PÉTER – PETNEHÁZÁN ÉS RUDABÁNYÁN

RUDABÁNYA

Ezt a szomorkás novemberi napot varázsolta mindenki számára derűsé Gerendás Péter, Liszt Ferenc- díjas zeneszerző és előadóművész. Egy szál gitárral a kezében csodálatosan varázsolta elénk az irodalom remekműveit. Megszólalt és a teremben lévő összes hallgatót a zenei világ részévé varázsolta. Magával ragadta a gyerekeket is, ahogy Szép Júlia iránti szerelemről énekelt, vagy ahogyan megjelenítette a százéves pályaudvar világát. Énekelt az igaz barátságról, ami nem csak az eső előtt van jelen, hanem utána is. Pár dal, ismerős volt ugyan a tavaszi találkozás miatt, de rengeteg új tartalmat kapott a program segítségével kötött új barátságok miatt.

A virtuóz gitárjáték ámulatba ejtett mindenkit. Sokan csodálták meg a művész úr technikai tudását, ami segítségével ennyi mindent képes volt elénk varázsolni.

 

PETNEHÁZA

November 20-án délelőtt fél 11-kor vette kezdetét iskolánkban a nyolcadik kulturális program. Gerendás Péter Liszt Ferenc-díjas előadóművészt köszönthettük újra intézményünkben.

Az ismerősen csengő dalok szövege sok lényeges terültét érintették az életünknek. . Szó esett a barátság fontosságáról, a szülőföld és az anyanyelv szeretetéről. Nagy utazást tettünk a művésszel „egy rozoga gőzhajón”. A viszonzatlan gyerekkori szerelemről szóló „Szép Júlia” refrénjét együtt harsogta az előadóval az egész iskola.

A zenélés, gitározás, éneklés örömére is rá irányította a gyerekek figyelmét a művész úr. Bemutatta a gitár részeit, elmesélte, hogyan készül a gitár, ami „egyszer fa volt az erdőben”. Dobolni is lehet rajta, a gyerekek ebbe is szívesen bekapcsolódtak.

Sajnos ez a koncert is rövidnek bizonyult a gyerekek számára, és a szűnni nem akaró vastapsot egy ráadás énekkel honorálta a művész.

 

 

Rudabányai képek

 • Kulturális 8- Rudabánya A 1
 • Kulturális 8- Rudabánya A 2
 • Kulturális 8- Rudabánya A 3
 • Kulturális 8- Rudabánya A 5
 • Kulturális 8- Rudabánya A 7
 • Kulturális 8- Rudabánya A 9
 • full screen slider
 • Kulturális- Rudabánya A 4
full width slider by WOWSlider.com v6.4

 

Petneházi képek

4 Responses to “KULTURÁLIS PROGRAM 8 – GERENDÁS PÉTER – PETNEHÁZÁN ÉS RUDABÁNYÁN

 • Remélem találkozunk még a művész úrral. Nagyon tetszett az előadása.

  • I love reading these articles because they’re short but invotmarife.

  • Hey I unquestionably respect this post and it was too useful therefore I am going to tweet it. I Have to verbalize the Amazing research this piece of writing has is truely amazing . No individual goes that extra mile now days? Well Done . just one more some words of advice to you is that you caninstitute every Translator Application for your Worldwide Users.

 • A szüleim mondták , hogy ők már régóta ismerik a művészt a tévéből. Örülök, hogy én személyesen is találkozhattam vele.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>