RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 13

„Divat. A te világodhoz tartozom.”

 

A heti foglalkozások első nagy témakörét egy igazán fiatalos fejezettel zártuk, ezen a keddi délutánon ugyanis a divatról beszélgettünk. Hiszen ebben is különbözünk egymástól.

De mi is a divat? Váradi Valentina ügyesen és frappánsan fogalmazta meg: „ Ha például bejön egy új ruha, és az nagyon felkapott lesz!” Bizony, a divat egyrészt nem más, mint felkapott szokás, valaminek az időhöz kötött közkedveltsége; más megfogalmazásban pedig a társas érintkezést, a viselet, az öltözködés módját irányító és koronként változó szokások összessége.  A divathoz tartozik tehát az öltözködés, a hajviselet, a témával kapcsolatban említést tettünk a testékszerek viseletéről és a tetoválásokról is, továbbá megvitattuk, hogy ki az, aki követi a divatot és ki az, akit egyáltalán nem foglalkoztat. Szarvas Gábor azt mondta:”Engem nem érdekel a divat. Mindig olyan ruhákat viselek, amikben jól érzem magam, akár menő az, akár nem.”

Köntös Roland bevallotta: „Régen csak a márkás cuccokat vettem fel. Ma is szeretem ezeket a ruhákat, de nem kizárólagosan csak ilyenek hordok.”
A testékszerek és tetoválások tekintetében is megoszlottak a vélemények. Váradi Valentina azt mondta: „Nekem a világért sem kellene! Nem tudnám elviselni magamon!” Balogh Anita viszont elárulta:” Én nagyon szeretnék majd egy tetoválást, bár még nem tudom, hogy hová és milyen mintát!” A fiúk körében is többen jelezték, hogy szívesen varratnának magukra valami „frankó” kis ábrát. Hogy aztán hogyan változik az ízlésük és a divat, mire a koruk lehetővé tesz ezt, annak néhány év múlva majd utána járunk. 

 

2 Responses to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 13

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>