RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 21

Új év, új témakör köszöntött ránk szeptemberben. A társadalmi egyenlőtlenségek, illetve a partneriskola és térségének megismerése után az önkéntesség fontossága került figyelmünk középpontjába.

A gyerekekkel felidéztük Dr. Lutter Imre május 19-ei látogatását és előadását, amikor is hétköznapi szituációkon keresztül rádöbbentünk, hogy szinte nap, mint nap végezünk önkéntes tevékenységet, még akkor is, ha ennek nem is vagyunk tudatában. Hiszen mindannyian segítünk otthon a szüleinknek, vagy éppen az iskolában társainknak.

Hogy mi is az önkéntesség? Úgy fogalmaztuk meg, hogy az önkéntesség nem más, mint olyan tevékenység, amelyet egyénileg vagy csoportosan, rendszeresen vagy alkalmanként végez az ember, úgy, hogy anyagi elismerést nem vár érte.

Az önkéntes tevékenység sokféle formában megvalósulhat. Akinek lehetősége van rá pénzzel, mások adományokkal (pl.:élelmiszer ,ruha) vagy két kezük munkájával járulnak hozzá mások segítéséhez. Nem az eszköz a fontos, hanem a szándék és a cél. Az önkéntes tevékenység összetartó erőt is képvisel.

Kántor Krisztofer megjegyezte:”Szörnyű lehet, ha egy települést pl.természeti katasztrófa ér. Biztos, hogy nem késlekednék segíteni egy ilyen helyzetben.”

Oláh Éva hozzáfűzte:”Én nagyon szeretek a természetben járni. Szomorúan látom, hogy mennyi szemetet eldobálnak az emberek. Szívesen vettem részt a TeSzedd! akcióban tavasszal, mert így megtisztíthattam a környezetemet!”

One Response to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 21

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>