RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 26

Az Európai Unió 1983 óta rendezi meg a különféle témákra koncentráló Európai Éveket. A Tanács határozata alapján 2011 az Önkéntesség Európai Éve volt.

Ebben az évben a 27 európai uniós tagállamon egy turné vonult végig. Ennek keretében minden tagállamban önkéntesek, szervezetek, intézmények és vállalatok mutathatták meg az önkéntes programok megvalósítása terén elért eredményeiket. A program célja az volt, hogy elismerésben részesítse az önkéntesek tevékenységét, segítsen az előttük álló problémák leküzdésében, és még több embert ösztönözzön cselekvésre.

Az EU már több éve népszerűsíti az önkéntes tevékenységeket. 1996-ban létrehozta az Európai Önkéntes Szolgálatot amely azt szorgalmazza, hogy minél több fiatal végezzen önkéntes munkát egy másik ország helyi közösségeiben.

Feke Pál Junior Prima és Artisjus-díjas musicalszínész az Önkéntesség Európai Éve magyarországi nagykövete volt. Az ő előadásához köthető a Kámán Andrea által írt Másnak élsz c. dal, amely az Önkéntesség Európai Évének dala volt.

Tanulóinkkal ezen a délutánon ezzel a dallal és annak szövegével ismerkedtünk meg, próbálkozva azzal is, hogy a refrént közösen énekeljük.

 

„Jól csak a szíveddel láthatsz!
Bennünk él az ősi válasz:

Többet érsz, ha másnak élsz!

 

Ahogy a szomjas föld: az égtől inni kap, majd

ad vizéből

Egy cseppnyi jó, mit adnunk nem nehéz,

s örökké élsz!”

2 Responses to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 26

  • Nagyon szép dal! Libabőrös lettem, ahogy énekeltük!

  • Mindenkinek érdemes lenne elgondolkozni rajta, hogy mennyire igaz mindaz, amit a dal szövege üzen számunkra!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>