RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 29

Abból is adhatsz, ami látszólag nincs

A foglalkozás elején átbeszéltük az előző hét témáját, és képeket, bejátszásokat nézegettünk bajba jutott, segítségre szoruló emberekről, így például hajléktalanokról, afrikai éhező gyerekekről, természeti katasztrófa sújtotta területek lakóiról. Ezek után a gyerekek csoportokat alakítottak, és azt a feladatot kapták, hogy közösen gondolkodva írják össze mindazokat a dolgokat, amiket ők maguk tennének azért, hogy ezeken az embereken segíthessenek. Szép számmal sorakoztak a papíron a tételek. A csapatok több oldalról közelítve meg a témát, igyekeztek figyelembe venni minden szempontot, szem előtt tartva, hogy melyik embercsoportnak mire lenne leginkább szüksége. Az óra elején bemutatott képsorok láttán érzett őszinte megrendülés és együttérzés eredményeképpen lelkes kis segélycsapatok alakultak.

2 Responses to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 29

  • Nagyon sajnálom az éhező gyerekeket! Mi a szüleink által megteremtett jólétben el sem tudjuk képzelni, hogy mit élhetnek át!

  • Ha Rudabányán és környékén történne természeti katasztrófa, azonnal mennék segíteni! Igaz, hogy kicsi vagyok, de erős és elszánt. A szándék is sokat jelent egy ilyen helyzetben, de én biztos, hogy cselekednék is!

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>