RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 4

2014. február 25.

„Ne ítélkezz, ha nincs benned részvét.”

Dr. Lutter Imre előző napi előadásához kapcsolódva ezen a délutánon a testi és értelmi fogyatékosságról beszélgettünk. A tanulókkal közösen meghatároztuk a fogyatékosság fogalmát és sorra vettük ezek főbb típusait, majd olyan bejátszásokat néztünk, amelyek bemutatták számukra, hogy a tartósan fennálló fizikai, értelmi vagy érzékszervi károsodással élő emberek is teljes életet képesek élni.

Bemutatásra került a Nemzeti Színkottás Zenekar, bepillantást nyertek Nick Vujicic mindennapjaiba, láthatták, hogy a paralimpikonok- köztük az aranyérmes Sors Tamás- milyen sikereket érhetnek el, és hogy pl. Erőss Zsolt, aki elveszítette az egyik lábát, akaraterejének, kitartásának és optimizmusának köszönhetően hogyan volt képes újra 8000m-es hegyeket mászni.

Érdekes volt, amikor Szőllősi Kristóf  Nick Vujicic esetében megjegyezte:” Ő biztos, hogy nem boldog!” Galyas Kevin rögtön hozzátette: ” Ez butaság! Látod, hogy hogy mosolyog! Attól, mert nincsenek végtagjai, ő is ugyanolyan teljes életet él, mint mi!”

2 Responses to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 4

  • Jó ember volt, aki adta az ajándékot.

  • Megunták azt, hogy minden tiszta szemét a környezetükben.

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>