RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 6

Ezen a héten a jövedelemből adódó egyenlőtlenségekről beszélgettünk. Érdekes volt megtapasztalni, hogy a gyerekek a gazdagság-szegénység kérdését természeti okokból eredeztették, és nem társadalmi okokra vezették vissza.

Rövid beszélgetést követően csapatokat alakítottunk, amelyek utána azt a feladatot kapták, hogy készítsenek gondolattérképet a gazdagság-szegénység fogalmával kapcsolatban.  A gyerekek nagyon ügyesen rendszerezték gondolataikat, a tárgyi dolgok megléte vagy éppen hiánya mellett mindkét oldalon megjelentek az érzelmek is.

A téma összegzése újabb gondolatokat ébresztett bennük.  Váradi Norbi megjegyezte, hogy „A szegény emberek sokkal jobban megbecsülik a dolgaikat, mint azok, akiknek sok pénzük van.” Fügedi Marci pedig elmondta, hogy „Lehet egy ember nagyon gazdag, de ez nem sokat ér, ha közben lelkileg teljesen szegény.”

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>