RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 8

2014. március 25.

„A hit az ember legerősebb fegyvere”

A társadalmi egyenlőtlenségek sorában diákjainkkal eljutottunk a vallási alapú egyenlőtlenségig. Elsőként példákon keresztül igyekeztünk meghatározni a hit-hiedelem-babona közötti különbségeket. A hitet valamennyien Istenhez kapcsolták. A kérdésre, hogy ki hisz benne, szinte mindenki felnyújtotta a kezét. Musa Vanessza, elmondta:” Amikor kórházba kerültem, akkor nagyon sokat imádkozott Istenhez, hogy meggyógyuljak.” Szarvas Gábor pedig elárulta nekünk: „A nyelvtan témazáró előtt én is imádkoztam, szerettem volna, hogy jól sikerüljön! És négyes lett!”

Ezen a foglalkozáson az egyistenhitről beszélgettünk, szót ejtve a kereszténységről, az iszlám és a zsidó vallásról. Képeknek köszönhetően azt is láthatták a tanulók, hogy nem csak a vallás tanításaiban, annak központi személyében lehetnek különbségek, hanem eltérések vannak a szertartásokban és azok helyszínében is.

One Response to “RUDABÁNYA_Heti foglalkozás 8

Leave a Reply

Az email címet nem tesszük közzé.

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>